Ajankohtaista

Tervetuloa osallistumaan Haminan runoyhdistyksen rakkausruno- kilpailuun!

Kilpailuaika 8.3. – 1.5.2024

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
toinen alakoululaisille ja toinen kaikenikäisille.

Kirjoittaja tai kirjoittajatyöryhmä (esim. koululuokka) voi osallistua korkeintaan kolmella runolla. Runojen pituutta, muotoa tai sisältöä ei ole millään tapaa rajattu. Ne voivat käsitellä esim. rakkautta luontoon, lemmikkieläimeen tai urheilulajiin,toiseen ihmiseen, kuten elämäntoveriin tai perheenjäseneen, tai isänmaahan, kotiseutuun tai unelmaan.

Runot voi jättää Haminan kirjastoissa tai kirjastoautossa oleviin laatikoihin nimimerkkikuoressa, jonka sisällä on paitsi kilpailuruno myös toinen kuori, jonka sisällä on kirjoittajan tai kirjoittajien nimi ja yhteystiedot.

Runot voi myös lähettää sähköpostin liitetiedostoina (pdf- docs- tai rtf- muodossa) osoitteeseen haminanrunoyhdistys@gmail.com. Tässä tapauksessa kirjoittajan nimen ja yhteystiedot voi kirjoittaa sähköpostikenttään ja nimimerkin runotiedostoon. Voittaja julkistetaan Rakkausrunoillassa 18.5.2024 Villa Jaakkolassa, Reitkallissa, Haminassa.

Kilpailun säännöt:

  1. Kilpailussa etsitään rakkausrunoja. Runojen pituutta, muotoa tai sisältöä ei ole rajattu. Rakkaus-aihettakin voi tulkita laajasti ja vapaasti.
  2. Kilpailu on avoin kaikille. Yleisen sarjan lisäksi on alle 13-vuotiaille tarkoitettu lastensarja.
  3. Kilpailuun voivat osallistua niin yksittäiset kirjoittajat kuin kirjoittajatyöryhmätkin.
  4. Kilpailuun voi lähettää korkeintaan kolme runoa osallistujaa kohden.
  5. Kilpailuaika on 8.3. – 1.5.2024. Kilpailurunot voi toimittaa Haminan kirjastojen palautuslaatikkoon tai sähköpostilla erillisen ohjeen mukaisesti.
  6. Esiraati karsii finaaliin kummastakin sarjasta korkeintaan kymmenen runoa, joista kolmihenkinen jury valitsee palkittavat runot. Lisäksi voidaan jakaa kunniamainintoja.
  7. Kilpailussa parhaiten menestyneet runot kuullaan 18.5. rakkausrunoillassa lausujien esittäminä. Lisäksi katkelmia runoista voidaan painaa rakkausrunoillan ohjelmalehtiseen.
  8. Kilpailun palkintona on paikallisten yrittäjien lahjakortteja ja tuotepalkintoja.